Insectenkaarten met Friese namen kaarten, insecten, mier, sprinkhaan,vlinder, lieveheersbeestje, bij, mestkever

Ansichtkaarten met illustraties van Atelier Pjut

Ansichtkaarten met illustraties van Atelier Pjut zijn verkrijgbaar met illustraties van de ¬†collecties “Op de boerderij”, “Bootje varen” en “Prinsessenland”

Bekijk hier alle kaarten van Pjut

De kaarten zijn gedrukt op 350 grams papier. Mooi om je huis mee te stylen of om op te sturen natuurlijk. En ondertussen leer je ook nog wat mooie friese woorden.

Op de boerderij

Illustraties van het paard, de John Deere, de rode tractor, een koe en een kikker. Die vind je in dit setje kaarten.

Bootje varen

Illustraties van een zeilbootje, piraat, walvis, haringen en een meisje ¬†(famke) aan het strand. Die zitten in het setje kaarten van “Bootje varen”

Prinsessenland

In deze categorie een prinsesje met haar lievelingsdieren de ijsbeer, kikker, gans en een meisje (famke) aan het strand.

Oer Natoer

Nieuwe ansichtkaarten met illustraties van Atelier Pjut zijn kaarten van “oer Natoer”.
Sinds 2020 is Pjut zich bezig gaan houden met  dieren schilderen. En dan met name dieren die en leuke Friese naam hebben.
Een voor de hand liggende was natuurlijk de ooievaar (earrebarre). Deze imposante vogel staat symbool voor de geboorte van babies.
(Wil je weten waar dit zo is? Kijk dan eens op de site van zwangerschapswiki)
Verder de skries, het jerkje, de stranljip, en de guos.

Hierna is de insecten serie ontstaan. Met het lieveheersbeestje als topper! In het Fries heeft het lieveheersbeestje verschillende namen maar “ingeltsje” is volgens velen toch echt het allerleukste! De bij kan wel wat hulp gebruiken. Die mocht dan ook in de collectie ook al is zijn naam in het Fries precies hetzelfde. Gershipper, dongkrobbe, miammel en Koningin fan de greide zijn wel prachtige namen en mooie beestjes!